У Польщі вважають запланований пакет нових санкцій проти Білорусі недостатнім

У Польщі вважають запланований пакет нових санкцій проти Білорусі недостатнім

Укрінформ
Пропозиція нових санкцій проти Білорусі за дестабілізацію східних кордонів ЄС (Польщі, Литви, Латвії) є кроком у правильному напрямку, але санкції слід посилити.

Про це в ефірі Польського радіо повідомив у суботу голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох.

«Ми зацікавлені у посиленні санкцій (проти Білорусі – ред.), оскільки вони недостатні з нашої точки зору і з точки зору сусідніх країн»,- заявив Солох.

Він повідомив, що Польща намагатиметься, аби їх було посилено.

Однак голова Бюро нацбезпеки зазначив, що розмови про новий пакет санкцій – це крок у правильному напрямку.

Солох назвав успіхом Польщі те, що у країнах ЄС у зв’язку із ситуацією на кордоні з Білоруссю «зараз  говорять не про міграційну кризу, а загрозу, яка близька до червоної лінії, від якої починається реальний, фізичний конфлікт, якому треба запобігти за будь-яку ціну».

Як відомо, у понеділок, 15 листопада, глави МЗС країн ЄС мають прийняти нові критерії санкцій у контексті кризи на польсько-білоруському кордоні. За неофіційною інформацією, персональні санкції стосуватимуться 30 осіб і компаній, задіяних у перекиданні мігрантів з Близького Сходу до Білорусі.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький повідомив, що в суботу він провів телефонні переговори з прем’єрами Литви та Латвії Інгрідою Сімоніте і Кріш’янісом Каріньшем. За його словами, три країни близько співпрацюють проти гібридної агресії, маніпуляцій та фейків режиму Лукашенка.

За інформацією Підляського відділу Прикордонної служби РП, в суботу упродовж дня не зафіксовано значних спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський повідомив, що між мігрантами з польського боку кордону розповсюджуються плітки, що Німеччина направить на польсько-білоруський кордон автобус, який має забрати мігрантів, а Польща їх нібито пропустить. Відтак, для уникнення провокацій урядовий центр безпеки розсилає мігрантам на кордоні смс-повідомлення англійською мовою про те, що ця інформація не відповідає дійсності, а кордон Польщі добре захищається.

Як повідомлялося, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тисячам спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

До кордону Польщі з території РБ 8 листопада підійшла велика група мігрантів, яка зробила спробу масованого силового перетину кордону з Польщею.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

ЄС, НАТО США та країни регіону засудили гібридні дії білоруського режиму проти Польщі та країн Балтії.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-