Авіаперевізник з Сирії скасував рейси до Мінська через загрозу санкцій

Авіаперевізник з Сирії скасував рейси до Мінська через загрозу санкцій

Укрінформ
Сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines скасувала всі рейси до Мінська на тлі загрози санкцій Євросоюзу та міграційної кризи на кордоні Польщі й Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила авіакомпанія у Твіттері.

«У зв'язку з поточною критичною ситуацією на білорусько-польскому кордоні, та оскільки більшість пасажирів Cham Wings Airlines, що прямують до Мінська, є сирійцями, компанії важко розрізнити пасажирів, які летять до Білорусі як до кінцевого пункту призначення від тих, хто прямує (до країни – ред.) в якості мігрантів», - йдеться у повідомленні.

За даними Financial Times, саме компанія Cham Wings Airlines фігурувала у драфтових документах, проти якої Євросоюз пропонував ввести санкцій за її причетність до перевезення мігрантів до Білорусі, які, своєю чергою, прямували до кордону з Польщею.

Як повідомлялося, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тисячам спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

До кордону Польщі з території РБ 8 листопада підійшла велика група мігрантів, які зробили спробу масованого силового перетину кордону з Польщею. Спроби силового перетину кордону різними групами мігрантів з території Білорусі останнім часом стаються регулярно.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-