Білорусь нарощує військовий контингент на кордоні - Міноборони Польщі

Білорусь нарощує військовий контингент на кордоні - Міноборони Польщі

Відео
Укрінформ
Білорусь нарощує на кордоні з Польщею, зокрема в районі пункту пропуску “Брузги-Кузниця”, свій військовий контингент.

Про це інформує у Твітері міністерство національної оборони Польщі, передає Укрінформ.

“У район Кузниці прибуває все більше озброєних функціонерів білоруських служб”,- йдеться в повідомленні, до якого долучено відповідне відео.

Речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин повідомив у суботу в Твітері, що між мігрантами з білоруського боку кордону розповсюджуються плітки, нібито Німеччина направить на польсько-білоруський кордон автобуси, які мають забрати мігрантів, а Польща їх пропустить.

“Автори цих пліток розраховують, що вдасться заохотити мігрантів штурмувати польський кордон. Можуть статися небезпечні ситуації”,- підкреслив Жарин.

Як інформувало агентство, у ніч проти суботи білоруські військові в районі населеного пункту Черемха нищили спецтехнікою загородження на кордоні з Польщею, осліплюючи поляків лазерами та прожекторами.

З білоруського боку в безпосередній близькості до кордону перебувають 2-4 тисячі мігрантів, загалом на території РБ може перебувати до 20-ти тисяч мігрантів.

Як повідомлялося, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тисячам спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

До кордону Польщі з території РБ 8 листопада підійшла велика група мігрантів, яка зробила спробу масованого силового перетину кордону з Польщею. Спроби силового перетину кордону різними групами мігрантів з території Білорусі останнім часом стаються регулярно.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-