У Нідерландах робили «бізнес» на фейкових QR-кодах вакцинації

У Нідерландах робили «бізнес» на фейкових QR-кодах вакцинації

Укрінформ
У Нідерландах заблокували 1240 QR-кодів, що підтверджують отримання вакцинації через спеціальний додаток. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Міністерство охорони здоров’я Нідерландів заблокувало майже тисячу QR-кодів у додатку CoronaCheck. Спочатку їх було майже 300, згодом 1240”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що було заблоковано 980 внутрішніх фейкових QR-кодів і 260 з інших країн ЄС.

Так, за шахрайство та підробку QR-кодів, що підтверджують отримання вакцинації через спеціальний додаток, було затримано двох жінок і чоловіка. Вони мали доступ до системи, в якій можна створювати QR-коди. Потім ці фейкові коди були продані за великі гроші.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах через сплеск захворюваності на COVID-19 вже відсьогодні на три тижні знову запроваджують додаткові заходи боротьби з коронавірусом.

Заклади громадського харчування вже з суботи, 13 листопада, мають закриватися о 20:00. Магазини з товарами першої необхідності зачинятимуться о 18:00. Те саме стосується казино і саун. Крім того, люди контактних професій, зокрема перукарі, майстри манікюру, не мають права працювати після 18:00.

У ресторанах, кафе, супермаркетах, магазинах перевірятимуть наявність документа, що підтверджує вакцинацію, перенесене захворювання на COVID-19 чи негативний тест на коронавірус. Роботодавці мають право відсторонити від роботи співробітників без таких документів.

Крім того, не рекомендується приймати вдома більше чотирьох гостей на день віком від 13 років, навіть якщо вони вакциновані.

Минулого тижня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про майже 77 000 позитивних тестів на коронавірус, що на 45% більше, ніж тижнем раніше. Збільшення кількості позитивних тестів спостерігається у всіх вікових групах.

У світі, станом на ранок 13 листопада, зафіксовано 253 266 560 випадків COVID-19, зокрема 5 105 309 летальних, одужали 229 060 354 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-