Спецслужби Білорусі сліпили лазером польських військових, намагаючись знести «стіну»

Спецслужби Білорусі сліпили лазером польських військових, намагаючись знести «стіну»

Відео
Укрінформ
Білоруські військові вночі проти 13 листопада нищили спецтехнікою загородження на кордоні з Польщею, осліплюючи поляків лазерами та прожекторами.

Про це у Твітері інформує Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“Вночі в районі населеного пункту Черемха білоруські військові почали руйнувати тимчасове прикордонне загородження. Вони виривали стовпи огорожі та розривали колючий дріт службовим автомобілем. Польські служби були осліплені лазерами та прожекторами”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, неподалік цього місця перебувала група мігрантів кількістю 100 осіб, які очікували на можливість нелегального перетину кордону. Польські прикордонники зазначають, що білоруська сторона дала мігрантам перцевий газ для використання його проти прикордонників.

Станом на сьогодні, 13 листопада, на польсько-білоруському кордоні перебуває близько 20 тисяч військових, поліцейських та прикордонників.

З білоруського боку в безпосередній близькості до кордону перебувають до 5 тисяч мігрантів, загалом на території РБ може перебувати до 20 тисяч мігрантів.

Як повідомлялося, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тисячам спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

До кордону Польщі з території РБ 8 листопада підійшла велика група мігрантів, яка зробила спробу масованого силового перетину кордону з Польщею.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

ЄС, НАТО США та країни регіону засудили гібридні дії білоруського режиму проти Польщі та країн Балтії.

В ЄС готують нові санкції проти режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-