ЄС та Україна: Поводження з мігрантами в Білорусі рівносильне торгівлі людьми

ЄС та Україна: Поводження з мігрантами в Білорусі рівносильне торгівлі людьми

Заява
Укрінформ
Використання міграції в політичних цілях з боку Білорусі рівносильне контрабанді людей або торгівлі людьми, ідеться в заяві Європейського союзу та країн-членів ЄС, до якої також долучилася Україна.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, заяву було оприлюднено на засіданні Генасамблеї ООН у п’ятницю.

«Білорусь… у цей час широко використовує міграцію в політичних цілях, - зазначають її автори. - Ця практика рівносильна контрабанді людей або торгівлі людьми. Вона свідчить про цинізм білоруського режиму, який наражає на небезпеку життя і здоров'я людей, аби відвернути увагу від порушень прав людини та жорстоких репресій у країні».

Автори документа рішуче засуджують «це нелюдське і неприпустиме поводження» і відкидають «будь-які спроби третіх країн використовувати торгівлю людьми, міграцію або контрабанду людей».

Підписанти заяви закликали білоруський режим негайно припинити цю практику та інші гібридні загрози життю і здоров'ю людей, включаючи постійне блокування доступу до гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тискові на ЄС, до якого причетна Росія.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-