Міграційна криза: міністри ЄС обговорять роль Кремля

Міграційна криза: міністри ЄС обговорять роль Кремля

Укрінформ
У Німеччині переконані, що Кремль може змінити ситуацію з напливом біженців, які намагаються потрапити із Білорусі в ЄС.

Про це сказала речниця федерального уряду ФРН Ульріке Деммер у п’ятницю на брифінгу в Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

«На нашу думку, російський президент має можливість вплинути на ситуацію і ми очікуємо вжиття відповідних кроків», - заявила Деммер.

Речниця МЗС Німеччини Андреа Зассе додала, що за наявними даними, перевезення мігрантів на кордон контролюється з боку мінського режиму. За її словами, Берлін розмовляє з Росією з тим, щоб покласти край цій жахливій ситуації.

Крім того, дипломат підкреслила, що поведінка Росії у цій ситуації стане предметом обговорення під час зустрічі голів МЗС країн ЄС у понеділок, 15 листопада, у Брюсселі.

Як повідомлялось, в.о. канцлера Ангела Меркель двічі в останні дні телефонувала російському президенту Володимиру Путіну через ситуацію на білорусько-польському кордоні та наголошувала, що білоруське керівництво використовує біженців у своїй гібридній атаці проти ЄС. Канцлер закликала Путіна використати свій вплив на Лукашенка.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, на території Білорусі вже перебувають близько 15 тисяч мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-