Прем’єр каже, що навчальний процес має відбуватися очно

Прем’єр каже, що навчальний процес має відбуватися очно

Укрінформ
Уряд наполягає на тому, що навчальний процес має відбуватися очно, не дистанційно.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у четвер під час вечірнього ефіру телеканалу 1+1, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд наполягає на тому, що в наших закладах освіти, у садочках, школах, університетах, середніх спеціальних навчальних закладах навчання має бути очним. З понеділка невакциновані вчителі та викладачі відсторонені від роботи, тому це дає змогу вважати, що 100% колективів, які мають забезпечувати освітній процес, мають вакцинацію", - сказав Шмигаль.

За його словами, нині в Україні менш як 10% педагогічного персоналу та працівників закладів освіти не вакциновані, всі інші щепленні проти коронавірусу.

"Понад 90% сьогодні вакциновані. Близько 80% - двома дозами та 10%- однією дозою, але вже підходить час, коли вони провакцинуються другою дозою. Тому уряд наполягає і зробив усе можливе для того, щоб навчальний процес був очний. Це рекомендує робити й Всесвітня організація охорони здоров'я. Я, звичайно, користуючись нагодою, звертаюся до керівників місцевого самоврядування також докласти зусиль, щоб усі навчальні заклади працювали в очному режимі. Це дуже важливо для нашого покоління, яке зростає", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Вакцинація, за його словами, є єдиним методом, який може вберегти громадян та їхнє здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, у багатьох областях, які опинилися у "червоній" зоні епідемічної небезпеки, школярі та студенти були переведені на дистанційну форму навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-