США не виключають використання Росією енергетики як зброї, бо так було раніше — Блінкен

США не виключають використання Росією енергетики як зброї, бо так було раніше — Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати уважно стежать за будь-якими ознаками використання Росією енергетики як зброї та політичного інструменту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен у середу на пресбрифінгу після підписання Хартії стратегічного партнерства між Україною і США.

«У минулому ми бачили, що Росія використовувала енергетику як зброю, як політичний інструмент, і ми дуже уважно стежимо за будь-якими ознаками повторення цих зусиль», - зазначив він.

Блінкен нагадав, що стосовно «Північного потоку-2» «є дуже важлива спільна заява» між США та Німеччиною, де йдеться «про енергетичну безпеку і зусилля, які ми всі докладаємо для зміцнення позиції України».

За словами Блінкена, канцлер ФРН Ангела Меркель публічно заявила, «що Німеччина зробить все можливе, аби дати зрозуміти, що «Північний потік-2» не замінить обіцяні транзитні поставки через Україну».

«І ми сподіваємося, що Німеччина виконає це зобов'язання», - сказав держсекретар і додав, що Меркель зобов'язалася також вжити швидких заходів, «якщо буде потрібно», «якщо Росія спробує використовувати енергетику в якості зброї або чинити подальші агресивні дії проти України»

Читайте також: Росія заблокувала конференцію з прав людини - Блінкен

«І США, і Німеччина зобов’язуються вживати відповідних заходів», - уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар США Ентоні Блінкен підписали в середу Хартію стратегічного партнерства Україна – США, яка визначає основні напрями двосторонніх відносин у ключових сферах на десятиліття вперед.

 Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-