Установи ООН на чверть зменшили свій «вуглецевий слід» під час COVID-пандемії

Установи ООН на чверть зменшили свій «вуглецевий слід» під час COVID-пандемії

Укрінформ
Обмеження на поїздки та робота з дому під час пандемії коронавірусу привели до того, що обсяг парникових газів, пов'язаних з діяльністю установ системи ООН, скоротився за минулий рік на чверть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини ООН.

«ООН прагне показати приклад, скорочуючи власний «вуглецевий слід» та шкідливий вплив на навколишнє середовище з боку всіх установ системи по всьому світу», – сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Система ООН – це 315 тисяч співробітників, які працюють у штаб-квартирах і на місцях, та 56 агентств, організацій та інших установ. У 2020 році ООН у сукупності виробила 1,5 млн тонн «еквівалента діоксиду вуглецю» – одиниці, якою позначають потенційну здатність різних парникових газів впливати на клімат. На кожного співробітника таким чином припало 5 тонн «еквівалента».

Читайте також: Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

Головне джерело забруднення – будинки, вони виробляють 55% всіх викидів. На другому місці – польоти на літаку та пересування на інших видах транспорту. Вивчивши основні тенденції зміни цих показників з 2016 року, автори дослідження дійшли висновку, що завдяки цілеспрямованим зусиллям позитивні зміни розпочалися ще до пандемії.

Наприклад, ООН вдалося скоротити обсяги сміття до 369 кілограмів на людину, включаючи миротворчі місії ООН. А якщо не брати до уваги «блакитні каски», на кожного оонівця у 2020 році припало 184 кілограми сміття, це на 43 кілограми менше, ніж у 2019 році.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден заявив, що вікно можливостей для подолання людством глобального кліматичного виклику швидко звужується, і нинішнє десятиліття буде вирішальним у цих зусиллях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-