Ляшко розповів про «локдаун для невакцинованих» та штрафи в ЄС

Ляшко розповів про «локдаун для невакцинованих» та штрафи в ЄС

Укрінформ
Країни Європейського Союзу встановлюють більш суворі вимоги до невакцинованих проти COVID-19 працівників, ніж в Україні.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, коментуючи розширення переліку професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, передає кореспондент Укрінформу.

"Наша стратегія обґрунтована та логічна. Поступово запроваджуються вимоги вакцинації для усіх професій, що пов’язані з великою кількістю контактів між людьми або виконанням критично важливих для країни функцій. Аналогічні і навіть ще більш суворі вимоги встановлюють і в країнах Європейського Союзу", - сказав Ляшко.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

Як приклад він навів Італію, де з 15 жовтня в усіх працівників, незалежно від професії, вимагають пред’явити сертифікат про вакцинацію або негативний результат ПЛР-тесту. Якщо таких документів людина не має, її позбавляють зарплати або штрафують на 1,5 тис. євро. Окремі штрафи передбачені для роботодавців.

Натомість в Австрії, за словами Ляшка, запроваджують локдаун для невакцинованих. "Потрапити до громадських будівель можуть лише ті, хто вакцинувався або перехворів. Негативний ПЛР-тест в них не є вже законною перепусткою. Без "ковідного" сертифіката вже навіть не можна пересуватись на автомобілі", - зазначив міністр.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Відповідний наказ набуває чинності з 9 грудня 2021 року.

Згідно з ним, крім освітян та працівників центральних та місцевих органів влади обов'язковому щепеленню проти COVID-19 підлягатимуть працівники: підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави («Укрпошта», «Укрзалізниця» та інші).

Читайте також: В аеропорту «Київ» зупинили п'ятьох осіб із підробленими COVID-сертифікатами

Ті з них, хто не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-