В аеропорту «Київ» зупинили п'ятьох осіб із підробленими COVID-сертифікатами

В аеропорту «Київ» зупинили п'ятьох осіб із підробленими COVID-сертифікатами

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам за підробку COVID-сертифікатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

До правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на території аеропорту «Жуляни» у п’ятьох осіб було виявлено документи про вакцинацію, які можуть містити ознаки підробки, а саме – при скануванні QR-коду інформація про вакцинування громадян не відображалась.

Читайте також: COVID-сертифікат в «Дії» можна отримати без підтвердження фото

Поліцейські з’ясували, що довідки, які пред’явили прикордонникам порушники насправді медичними установами не видавались.

Зловмисники надали підроблені сертифікати про вакцинацію, хоча насправді не вакциновані. Таким чином вони мали на меті уникнути обов'язкової самоізоляції, повернувшись додому з подорожі. Фігуранти - раніше не судимі жителі столиці та Київщини, 1967, 1986, 1990, 1991 та 2000 років народження.

Читайте також: Поліція викрила рівненську турагенцію на продажі фейкових ПЛР-довідок

Порушникам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Як повідомляв Укрінформ, працівники поліції вилучили підроблені COVID-сертифікати у колишньої народної депутатки Надії Савченко і її сестри, які намагалися з ними потрапити в Україну. Відкрито справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-