Литва стягує додаткові сили до кордону з Білоруссю

Литва стягує додаткові сили до кордону з Білоруссю

Укрінформ
У зв'язку з різким загостренням ситуації на польсько-білоруському кордоні, куди прямують кілька сотень мігрантів, у Литві також передислокуються прикордонні частини. МВС країни пропонує запровадити надзвичайний стан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LRT.

«Цю інформацію (про нові провокаційні дії Білорусі – ред.) ми вже мали у вихідні… До можливих сценаріїв ми готувалися у вихідні, сьогодні вже прийматимуться рішення, зараз відбуваються зустрічі зі штабом Збройних сил Литви, плануємо скористатися можливістю дислокації додаткової кількості військових», – заявив голова Служби охорони державного кордону Литви (СОДКЛ) Рустам Любаєвас.

Виступаючи на засіданні Комітету Сейму Литви з національної безпеки та оборони, він також сказав, що вже погоджено дії з поліцією країни, Службою громадської безпеки, передислокуються прикордонні частини. «Ми готуємось до всіх можливих сценаріїв», – наголосив голова СОДКЛ.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Агне Білотайте заявила, що Литва також може очікувати подібних вторгнень, тому вживаються всі заходи для забезпечення безпеки. Зокрема, МВС пропонує запровадити надзвичайний стан.

Читайте також: Польща привела війська на кордоні з Білоруссю у бойову готовність

Як повідомляв Укрінформ, у напрямку білорусько-польського кордону рухається група мігрантів із кількасот людей, які супроводжуються військовими зі зброєю. Імовірно, що мігранти намагатимуться силою перетнути кордон Польщі.

З цієї причини у Варшаві збирається урядовий кризовий штаб за участі прем'єр-міністра, силових міністрів і представників силових структур.

 Фото: jp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-