Ассанж подав до суду на главу Мін'юсту Британії через відмову в одруженні

Ассанж подав до суду на главу Мін'юсту Британії через відмову в одруженні

Укрінформ
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж та його наречена Стелла Морріс подали до суду на міністра юстиції Великої Британії Домініка Рааба та начальницю в'язниці Дженні Луїс "Белмарш" через відмову надати дозвіл на одруження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

50-річний Ассанж, який нині перебуває у лондонській в'язниці суворого режиму "Белмарш" під час процесу щодо його екстрадиції до США, вже п’ять років заручений із 38-річною Морріс. Пара також має двох дітей.

Зазначається, що Ассанж та його наречена вже з травня цього року намагаються отримати дозвіл на одруження у в’язниці. Через його відсутність пара вирішила судитися з міністром юстиції Великої Британії Домініком Раабом та начальницею в'язниці Дженні Луїс "Белмарш". Пара звинувачує чиновників у порушенні прав людини та зловживанні владою.

Читайте також: Ассанжа позбавили громадянства Еквадору

Як повідомлялося, Джуліан Ассанж – австралійський журналіст, у 2006 році заснував сайт WikiLeaks, на якому були розміщені секретні матеріали про корупцію, шпигунство, військові злочини, дипломатію тощо. Відповідні документи були надані колишнім аналітиком розвідки США Челсі Маннінгом.

У травні 2019 року Ассанж був ув'язнений у Британії на 50 тижнів за порушення умов виходу під заставу, коли він у 2012 році втік до посольства Еквадору в Лондоні, де потім переховувався майже сім років.

Ассанжу висунуто 18 обвинувачень, зокрема у змові з метою зламу урядових комп'ютерів та порушенні закону про шпигунство.

У Сполучених Штатах Ассанжу загрожує до 175 років в'язниці за обвинуваченням у шпигунстві.

Читайте також: США добиватимуться екстрадиції Ассанжа

Ассанж, який зараз перебуває у в'язниці суворого режиму у східному Лондоні, заявляє, що опубліковані ним документи викривають правопорушення військових США, а він діяв як журналіст, а не шпигун.

Серед файлів, опублікованих WikiLeaks у 2010 році, було відео про атаку гелікоптера Apache у 2007 році американськими військами у Багдаді, унаслідок чого загинули 11 осіб, серед них двоє журналістів Reuters.

Фото: Flickr 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-