Канада евакуює родини співробітників посольства в Ефіопії

Канада евакуює родини співробітників посольства в Ефіопії

Укрінформ
Канадське посольство в Ефіопії розпочало евакуацію співробітників посольства та їхніх родин через збройний конфлікт у країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у МЗС Канади.

“Ситуація в Ефіопії швидко розвивається та погіршується. Безпека канадців - наш найвищий пріоритет, тому було ухвалено рішення вивезти з Ефіопії усіх членів родин співробітників посольства, а також інших канадських працівників, які виконують не критичну роботу”, - йдеться у поширеному МЗС повідомленні.

Читайте також: Ефіопія висилає представників ООН з країни

У відомстві додали, що посольство та його консульський відділ у Аддис-Абебі продовжать роботу .

”Канада підтримує народ Ефіопії. Задокументовані порушення та зловживання правами людини, а також порушення міжнародного гуманітарного права викликають глибоке занепокоєння. Канада закликає до негайного припинення насильства й згортання невибіркових нападів на цивільних та членів гуманітарних місій на півночі Ефіопії”, - наголосили у міністерстві.

Читайте також: В Ефіопії бойовики вбили сотні мирних мешканців

Нагадаємо, у вівторок Ефіопії оголосили про запровадження надзвичайного стану, коли стало відомо, що сили бойовиків з Тиграю наблизилися до столиці Ефіопії Аддис-Абеби.

Раніше Укрінформ повідомляв, що повстанці захопили два міста на шляху до столиці. Це міста Дессі та Комболча, які розташовані на головній трасі з Аддис-Абеби та мають стратегічне значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-