В Ефіопії повстанці захопили два міста - уряд заявляє про сотню жертв

В Ефіопії повстанці захопили два міста - уряд заявляє про сотню жертв

Укрінформ
В Ефіопії повстанські загони з регіону Тиграй захопили міста Дессі та Комболча, а також стратили понад сотню місцевих жителів. 

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, про це у Твітері заявив ефіопський уряд.

«Терористичне угруповання «Народний фронт звільнення Тиграю» (НФЗТ) стратило понад сотню молодих жителів міста Комболча в районах, куди їм вдалося проникнути», - йдеться в повідомленні уряду.

Як зазначає Reuters, їм наразі не вдалося отримати коментарі від представників TPLF щодо страти місцевих жителів. «Народний фронт звільнення Тиграю» повідомляє лише, що наразі вони повністю контролюють місто Комболча та аеропорт.

Читайте також: Ефіопія висилає представників ООН з країни

Окрім того, за інформацією ефіопського уряду, бойовикам вдалося захопити містами Дессі та Комболча, що на шляху до столиці Ефіопії Аддіс-Абеби.

Зазначається, що це перший випадок, коли повстанці просунулися так далеко на південь відтоді, як вони почали бойові дії в регіоні Амхара у липні.

В Ефіопії триває збройний конфлікт між центральним урядом країни та «Народним фронтом звільнення Тиграю» (НФЗТ), який виник у листопаді минулого року та призвів до численних людських жертв.

Читайте також: В Ефіопії бойовики з регіону Тиграй за два дні вбили понад 100 селян

Північний регіон Тиграй підняв повстання проти уряду Абія Ахмеда після того, як той ініціював демократичні реформи та розпочав демонтаж авторитарно-феодальної політичної системи.

Фото: DW.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-