Ефіопія висилає представників ООН з країни

Ефіопія висилає представників ООН з країни

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен засудив рішення уряду Ефіопії щодо вислання з країни представників ООН, які опікуються наданням гуманітарної допомоги населенню, та пригрозив санкціями США в разі, якщо рішення не буде скасовано.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у четвер на сайті Державного департаменту США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати рішуче засуджують заяви уряду Ефіопії про вислання семи представників ООН та закликають негайно скасувати це рішення», - наголошується в документі.

Серед чиновників, які будуть вислані з країни, в тому числі, голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та голова Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП). Як підкреслив Блінкен, їхня робота «має вирішальне значення для продовження гуманітарної допомоги».

Читайте також: В Ефіопії бойовики з регіону Тиграй за два дні вбили понад 100 селян

«Вислання є контрпродуктивним для міжнародних зусиль, спрямованих на забезпечення безпеки мирного населення та надання рятівної гумдопомоги мільйонам людей, які цього потребують»,- зауважив Блінкен.

У цьому зв’язку він нагадав, що президент США 17 вересня видав указ про запровадження нового режиму санкцій, який дозволяє вводити секторальні обмеження у зв'язку з кризою на півночі Ефіопії.

«Ми без вагань використовуватимемо цей чи інші інструменти, щоби відповісти тим, хто заважає гуманітарній підтримці народу Ефіопії. Ми також закликаємо міжнародне співтовариство застосувати всі відповідні інструменти для тиску на уряд Ефіопії та будь-яких інших суб’єктів, які перешкоджають доступу гуманітарних організацій»,- наголосив держсекретар США.

Він також закликав уряд Ефіопії співпрацювати з ООН та міжнародними партнерами.

Як повідомлялося, заяви влади Ефіопії про висилку представників ООН пролунали після того, як УКГП Мартін Гріффітс попередив, що в країні починається штучний голод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-