МЗС рекомендує тимчасово утриматися від поїздок до Ефіопії

МЗС рекомендує тимчасово утриматися від поїздок до Ефіопії

Укрінформ
У зв’язку із загостренням безпекової ситуації та запровадженням надзвичайного стану в Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до цієї країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у рекомендаціях МЗС у зв'язку з запровадженням надзвичайного стану в Ефіопії..

"Тим громадянам, які перебувають на території Ефіопії, наполегливо рекомендується уникати відвідання північно-західних провінцій країни, обмежити пересування між населеними пунктами, зареєструватися в електронній системі «ДРУГ», відстежувати повідомлення щодо розвитку ситуації та розглянути можливість скорочення строку свого перебування в країні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ефіопія висилає представників ООН з країни

У МЗС радять громадянам України у разі потрапляння у надзвичайну ситуацію або виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, невідкладно звертатися до Посольства України в Ефіопії (телефон «гарячої лінії»: +251 (967) 41-90-01, електронна пошта: emb_et@mfa.gov.ua) або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за номером телефону +38 044 238-16-57, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.

Читайте також: В Ефіопії бойовики з регіону Тиграй за два дні вбили понад 100 селян

Як повідомлялось, у вівторок Ефіопії оголосили про запровадження надзвичайного стану, коли стало відомо, що сили бойовиків з Тиграю наблизилися до столиці Ефіопії Аддис-Абеби.

Раніше Укрінформ повідомляв, що повстанці захопили два міста на шляху до столиці. Це міста Дессі та Комболча, які розташовані на головній трасі з Аддис-Абеби та мають стратегічне значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-