Близько 10 прихильників Саакашвілі голодують біля руставської в'язниці

Близько 10 прихильників Саакашвілі голодують біля руставської в'язниці

Фото
Укрінформ
Близько двох десятків прихильників експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі провели ніч у наметовому містечку біля в'язниці, де утримується сам політик.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

Зараз біля центрального входу до пенітенціарної установи встановлено дев'ять наметів. Після масштабної суботньої акції з вимогою переведення Саакашвілі до приватної клініки кілька демонстрантів вирішили продовжувати протест на місці. Вони планують залишатися в наметовому містечку доти, доки експрезидент не буде госпіталізований.

За повідомленнями ЗМІ, до десяти прихильників Саакашвілі вдалися до крайньої форми протесту та розпочали голодування. У тому числі тележурналіст, кореспондент телеканалу «Мтаварі» Гігла Туманішвілі.

Фото: Новости - Грузия

Лідери партії Саакашвілі «Єдиний національний рух» напередодні пред'явили владі Грузії ультиматум із вимогою про переведення до приватної клініки експрезидента, який продовжує голодування у в'язниці вже 38-й день. У разі невиконання вимог вони обіцяють «зібрати всю Грузію» на площі Свободи в центрі Тбілісі у понеділок, 8 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політв'язнем.

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі також заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, та помилувати Саакашвілі.

Фото:  Davit Kachkachishvili, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-