Головною темою візиту глави ЦРУ до Москви була ситуація навколо України – CNN

Головною темою візиту глави ЦРУ до Москви була ситуація навколо України – CNN

Укрінформ
Візит директора ЦРУ Білла Бернса до Москви цього тижня мав на меті передати попередження Кремлю, що Сполучені Штати серйозно сприймають нові військові переміщення РФ поблизу українського кордону.

Про це повідомив у п’ятницю американський центральний телеканал CNN із посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Президент Джо Байден відправив до Москви директора ЦРУ Білла Бернса на початку цього тижня, щоби попередити Кремль, що США уважно стежать за нарощуванням (російських – ред.) військ біля кордону України, а також спробувати визначити, чим мотивується Росія у своїх діях», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Бернс провів у Москві переговори з високопоставленими чиновниками, які відповідають за військову сферу РФ. При цьому, CNN називає візит глави ЦРУ до Москви «рідкісним» та підкреслює, що він відбувся на тлі занепокоєння США у зв’язку з «незвичайною передислокацією» російських військ поблизу північного кордону України.

Останніми днями адміністрація Байдена активізувала свої зусилля для деескалації зростального напруження між Москвою і Києвом. Після зустрічей в Росії Бернс розмовляв телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським, намагаючись розрядити цю напругу, повідомили джерела CNN. Крім того, до Києва була відправлена високопоставлена чиновниця Держдепартаменту США, щоби підтримати ці зусилля.

Читайте також: Росія знову стягує війська до кордону з Україною – Washington Post

«Дипломатичні зусилля на високому рівні підкреслює, наскільки серйозно адміністрація Байдена ставиться до останніх переміщень російських військ», - зауважується в повідомленні. Крім того, звертається увага, що напруження між Україною і Росією загострилася останніми тижнями через поглиблення енергетичної кризи, спровокованої Москвою.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю члени Конгресу США звернулися з відкритим листом до президента Байдена, закликавши його надати Україні більше зброї та розгорнути військову присутність США в регіоні для запобігання нової агресії з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-