У Польщі прогнозують пік інфікування на COVID-19 наприкінці листопада

У Польщі прогнозують пік інфікування на COVID-19 наприкінці листопада

Укрінформ
Пік інфікування на COVID-19 у Польщі очікують наприкінці листопада – на початку грудня. За найгіршим сценарієм кількість інфікованих тоді може сягнути 35-40 тисяч на добу.

Про це заявив у п’ятницю в ефірі TVP1 заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска, передає Укрінформ.

За словами польського урядовця, попри високу кількість інфікованих в останні кілька днів уряд країни не планує запроваджувати додаткових обмежень, а сконцентрується на дотриманні вже діючих, зокрема обов’язкового маскового режиму в приміщеннях, дезінфекції рук.

Читайте також: Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський в ефірі Польського радіо заявив, що зберігається висока динаміка інфікування коронавірусом, а в п’ятницю встановлено черговий рекорд четвертої хвилі пандемії за кількістю інфікованих осіб – 15,9 тисячі.

Міністр зазначив, що поширення четвертої хвилі коронавірусу в Польщі, в умовах значної кількості вакцинованих осіб, здійснюється набагато повільніше, ніж торік у цей же період, під час другої хвилі коронавірусу. Зокрема, торік кількість інфікованих була вже майже удвічі вища, ніж тепер, і становила близько 30 тисяч інфікованих.

Читайте також: Польща збільшує кількість COVID-ліжок у лікарнях на 10 тисяч

У Польщі на сьогодні повністю вакцинувалися 20 млн осіб, що становить приблизно 55% усіх жителів країни.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі зафіксовано 249,842,938 випадків COVID-19, зокрема 5,053,782 летальні, одужало 226,193,315 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-