Європа та Центральна Азія знову в епіцентрі пандемії - ВООЗ

Європа та Центральна Азія знову в епіцентрі пандемії - ВООЗ

Укрінформ
Число нових випадків хвороби COVID-19 у європейському регіоні наближається до рекордного рівня, при цьому значно заразніший штам "Дельта" продовжує переважати.

Як передає Укрінформ, про це повідомив регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я в Європі Ганс Клюге.  

Минулого тижня на Європу та Центральну Азію припадало 59% усіх випадків хвороби у всьому світі та 48% зареєстрованих смертей. Загалом на сьогодні в Європейському регіоні зареєстровано більше випадків хвороби, ніж у Південно-Східній Азії, Східному Середземномор’ї, Західній частині Тихого океану та Африці разом узятих.

Як зазначив Клюге, нині кожна країна Європи та Центральної Азії стикається з реальною загрозою відродження епідемії COVID-19 або вже увійшла в неї. Існуючі темпи передачі інфекції в 53 країнах Європейського регіону ВООЗ викликають серйозне занепокоєння. Число нових випадків COVID-19 знову наближається до рекордного рівня, при цьому заразніший за інші штам "Дельта" продовжує переважати в Європі та Центральній Азії.

Читайте також: ВООЗ: для забезпечення світу COVID-вакцинами потрібно понад $23 мільярди

Серед причин погіршення епідеміологічної ситуації директор європейського бюро ВООЗ згадав недостатнє охоплення регіонів вакцинацією та послаблення громадського здоров'я та соціальних заходів.

"Згідно з достовірним прогнозом, якщо ми залишимося на цій траєкторії (епідеміологічної ситуації - ред.), то до 1 лютого наступного року в Європі та Центральній Азії можемо мати ще півмільйона смертей унаслідок пандемії COVID-19, а 43 країни нашого регіону зіткнуться з надзвичайною кризою через брак лікарняних ліжок у певний момент, протягом цього ж періоду", - наголосив Клюге.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на ранок 5 листопада зафіксовано 249 343 420 випадків COVID-19, зокрема 5 045 072 летальні, одужало 225 844 835 людей. 

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-