ВООЗ: для забезпечення світу COVID-вакцинами потрібно понад $23 мільярди

ВООЗ: для забезпечення світу COVID-вакцинами потрібно понад $23 мільярди

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я напередодні саміту G20 у Римі заявила, що їй потрібно 23,4 мільярда доларів протягом наступних 12 місяців для свого плану з подолання COVID-19.

Про це сказав глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус на пресконференції, передає Укрінформ з посиланням на France 24.

Глава ВООЗ зазначив, що ці кошти потрібні для забезпечення населення світу вакцинами, тестами та ліками від COVID-19, а також для запобігання ще п’яти мільйонам смертей під час кризи.

За його словами, G20 «має можливість взяти політичні та фінансові зобов'язання, необхідні для припинення цієї пандемії».

«Ми знаходимося у вирішальному моменті, і нам потрібно рішуче керівництво, щоб зробити світ безпечнішим», - додав він.

За прогнозами, лише 10 відсотків із 54 країн африканського регіону досягнуть 40-відсоткового цільового показника вакцинації населення до кінця року, якщо не буде вжито додаткових заходів.

Читайте також: Папа Франциск закликав саміт G20 визнати нерівність у доступі до медицини

Як повідомлялося, 30-31 жовтня у Римі відбудеться саміт G20.

«Саміт G20 у Римі матиме важливе значення. В цілому ми матимемо огляд ситуації у світі на 360 градусів. Але я хотіла б зосередитися на трьох головних темах, яким буде приділено найбільшу увагу: подолання пандемії, глобальне економічне відродження та кліматичні зміни», - розповіла у Брюсселі президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

У ЄС очікують, що G20 підтвердить намір охопити вакцинацією принаймні 70% населення світу вже до середини наступного року. Євросоюз зі свого боку робить практичний внесок у досягнення цієї мети – за останні 11 місяців експортував понад 1,2 мільярда доз вакцин проти COVID-19 у 150 країн. Наступного року, за її словами, в ЄС буде вироблено не менше 3,5 мільярда доз вакцин, більшість з яких будуть поставлені за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-