Папа Франциск закликав саміт G20 визнати нерівність у доступі до медицини

Папа Франциск закликав саміт G20 визнати нерівність у доступі до медицини

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав саміт «Великої двадцятки», що за тиждень відбудеться в Римі, визнати існуючу асиметрію в світі, зокрема, щодо доступу до медичного забезпечення у зв'язку з пандемією коронавірурсу - у розвинутих країнах і тих, що розвиваються.

Як передає Укрінформ, про це глава католицької церкви заявив в інтерв’ю для аргентинського державного інформагентства «Télam», повідомляє Vatican News.

За тиждень до зустрічі глав держав і урядів найбагатших країн світу, Святіший Отець висловив побажання, аби вона послужила для «зменшення напруження на глобальному рівні» перед обличчям «ескалації насильства, що викликає виключно насильство».

Читайте також: Папа Римський планує відвідати Україну наступного року

Папа Римський наголосив, що настав час перейти від слів до дій. «Партія розігрується саме тепер», – сказав Папа Франциск, ще раз підкресливши, що з вийти з пандемії зможемо виключно разом. А тому, за його словами, потрібно «назвати по імені та прізвищу труднощі», які людство покликане долати в пост-пандемічний період. Цей принцип, зауважив Франциск, стосується також і кліматичної конференції Cop26, яка пройде у шотландському Ґлазґо з 1 до 12 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня у Римі має відбутися саміт G20. Як очікується, саміт G20 пройде з 30 по 31 жовтня в Римі в рамках головування Італії. На ньому, зокрема, обговорюватимуть ситуацію в Афганістані після захоплення влади талібами. У саміті планує взяти участь Президент США Джо Байден.

Читайте також: Пандемія погіршила ситуацію з правами людей у світі – Amnesty

Цьому саміту передувала зустріч міністрів охорони здоров’я групи G20 5-6 вересня у Римі. За результатами зустрічі вони ухвалили прикінцеве комюніке, в якому окреслили цілі виходу з пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-