Байден планує наприкінці жовтня відвідати саміт G20 - ЗМІ

Байден планує наприкінці жовтня відвідати саміт G20 - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Джо Байден планує взяти участь у саміті G20 у Римі наприкінці жовтня.

Про це повідомляє Axios з посиланням на джерела, передає Укрінформ.

Видання наголошує на важливості цього, оскільки поїздки Байдена до Європи відбуваються під час певної політичної напруги. Йдеться про кризу між Вашингтоном і Парижем через створення оборонного альянсу AUKUS між США, Британією і Австралією, який має на меті протистояти експансії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Поїздки також включатимуть перший для Байдена саміт G20 зі світовими лідерами на посаді президента США, де піднімуться безліч гострих питань, починаючи від протидії зростанню впливу Китаю до координації глобальної реакції на COVID-19.

За словами співрозмовників видання, Байден планує взяти участь в саміті G20 в Римі в кінці наступного місяця, а потім відправитися на саміт ООН з клімату COP26 в Глазго (Шотландія).

Читайте також: Штати і ЄС посилять співпрацю для постачання COVID-вакцин іншим країнам

Як пише видання, Білий дім натякнув на поїздку Байдена до Рима у заяві в середу.

У ній було оголошено, що Байден зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном "в Європі наприкінці жовтня, щоб досягти спільного розуміння та зберегти імпульс у цьому процесі".

Як очікується, саміт G20 пройде з 30 по 31 жовтня в Римі в рамках головування Італії. На ньому зокрема обговорюватимуть ситуацію в Афганістані після захоплення влади талібами.

Цьому саміту передувала зустріч міністрів охорони здоров’я групи G20 5-6 вересня у Римі. За результатами зустрічі вони ухвалили прикінцеве комюніке, в якому накреслили цілі виходу з пандемії.

У червні Байден взяв участь у саміті G7 у британському Корнуолі, де він працював, щоб переконати інші країни прийняти єдиний підхід до протидії зростаючому глобальному впливу Китаю.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-