Байден і Макрон домовилися про зустріч у жовтні – Білий дім

Байден і Макрон домовилися про зустріч у жовтні – Білий дім

Укрінформ
Президенти США і Франції Джо Байден та Еммануель Макрон домовилися про започаткування поглиблених консультацій з метою зближення та запланували провести особисту зустріч у жовтні цього року в Європі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами телефонних переговорів глав держав, передає Укрінформ.

«Лідери обох країн вирішили розпочати поглиблені консультації, спрямовані на створення умов для гарантування довіри та вироблення конкретних кроків для досягнення спільних цілей. Вони зустрінуться в Європі наприкінці жовтня, щоби досягти спільного розуміння та зберегти імпульс у цьому процесі»,- сказано у пресрелізі.

Зазначається, що Байден підтвердив стратегічно важливу роль Франції та Європи в Індо-Тихоокеанському регіоні. «Сполучені Штати також визнають важливість більш потужної та більш ефективної європейської оборони, яка позитивно впливає на трансатлантичну й глобальну безпеку та доповнює НАТО», - заявили у Білому домі.

Читайте також: США заявили про скасування зустрічі з Францією, Німеччиною та Британією на Генасамблеї ООН

Своєю чергою президент Макрон підтвердив, що відкликаний із США посол Франції повернеться до Вашингтона наступного тижня й розпочне інтенсивну роботу з керівництвом адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, відносини між США і Францією значно погіршились після того, як Австралія скасувала багатомільярдний контракт на придбання 12 французьких підводних човнів й пристала на пропозицію США щодо купівлі атомних субмарин. Париж відкликав послів із США та Австралії для консультацій, а французьке керівництво звинуватило Вашингтон і Канберру у брехні й лукавстві.

Читайте також: Франція відкликає послів зі США та Австралії через підводні човни

Впродовж останніх днів Білий дім повідомляв про підготовку телефонної розмови президентів Байдена й Макрона для того, щоби усунути перешкоди для розвитку двосторонніх відносин.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-