В Індонезії зоопарк рятує від вимирання популяцію комодських драконів

В Індонезії зоопарк рятує від вимирання популяцію комодських драконів

Відео
Укрінформ
Індонезійський зоопарк розводить комодських драконів, намагаючись врятувати найбільших у світі ящерів від вимирання внаслідок зміни клімату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що молодих драконів розводять у зоопарку в місті Сурабая. Працівники зоопарку відзначають, що дракони, які виросли у зоопарку, згодом можуть адаптуватися до життя у дикій природі.

З моменту запуску програми з розведення ящерів популяція в зоопарку збільшилася до 108 дорослих та 35 молодих драконів, ще 40 яєць перебувають в інкубаторі.

Читайте також: До харківського екопарку з Ізраїлю прибули кенгуру та примати

Як зазначає ЗМІ, керівництво зоопарку висловлює сподівання, що їхні дії, спрямовані на порятунок цього рідкісного виду, привернуть увагу світових лідерів на кліматичному саміті у Глазго.

Комодські дракони – це гігантські ящери, які водяться лише на віддаленому індонезійському острові Комодо та на кількох сусідніх островах.

Читайте також: Ведмедів зі запорізької дитячої залізниці відправили до Нідерландів

У вересні їх внесли до Червоної книги вимирущих видів, оскільки внаслідок зміни клімату в дикій природі суттєво скоротилася популяція драконів. Екоактивісти повідомляють, що зростання температури та рівня моря може викликати зменшення популяції тварин.

Фото: timetravelturtle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-