США евакуюють родини співробітників посольства в Ефіопії через збройний конфлікт

США евакуюють родини співробітників посольства в Ефіопії через збройний конфлікт

Укрінформ
Американське посольство в Ефіопії дозволило евакуацію співробітників посольства та їхніх родин через збройний конфлікт у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті посольства.

Повідомляється, що таке рішення ухвалене Державним департаментом через просування сил повстанців до столиці країни Аддис-Абеби.

«Державний департамент дозволив добровільний від’їзд з Ефіопії неуповноважених співробітників та членів родин усіх співробітників посольства у зв’язку зі збройним конфліктом, масовими безладами та можливим скороченням продовольства», - ідеться у заяві посольства.

Також посольство рекомендує громадянам США утриматися від подорожей до Ефіопії та попереджає про можливість подальшої ескалації бойових дій. Вказується також на те, що уряд може заблокувати інтернет та обмежити телефонний зв’язок у зв’язку із масовими безладами.

Це рішення було прийнято після того, як США заявили про серйозне занепокоєння через ескалацію насильства в Ефіопії та вкотре закликали сторони до мирних перемовин.

Читайте також: Ефіопія висилає представників ООН з країни

Нагадаємо, у вівторок Ефіопії оголосили про запровадження надзвичайного стану, коли стало відомо, що сили бойовиків з Тиграю наблизилися до столиці Ефіопії Аддис-Абеби.

Раніше Укрінформ повідомляв, що повстанці захопили два міста на шляху до столиці. Це міста Дессі та Комболча, які розташовані на головній трасі з Аддис-Абеби та мають стратегічне значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-