У Нідерландах через спалах коронавірусу почали прискорене навчання медсестер

У Нідерландах через спалах коронавірусу почали прискорене навчання медсестер

Укрінформ
У нідерландському місті Маастрихт почали програму щодо прискореного навчання медсестер з огляду на навантаженість лікарень після чергового спалаху коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS

“Медичний центр Маастрихтського університету намагається вирішити проблему браку медсестер, навчаючи студентів за прискореною програмою, щоб вони могли якомога швидше отримати практичні знання та стати медсестрами у відділеннях інтенсивної терапії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що студенти із закінченою середньою або вищою освітою, які складають тести після ретельного відбору, можуть розпочати навчання, яке триває шість місяців.

Через коронавірусну кризу кількість студентів, яким дозволено розпочати програму, значно збільшилася з 12 минулого року до 40 цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах знову запроваджують обмежувальні заходи через сплеск захворюваності на COVID-19.

Зокрема, вже відсьогодні громадян закликають працювати переважно з дому.

А від 6 листопада в країні знову необхідно буде дотримуватися соціальної дистанції 1,5 метра, носити маску у громадських місцях.

Водночас документ, що підтверджує вакцинацію або перенесене захворювання на COVID-19, чи негативний тест на коронавірус буде обов’язковим від 6 листопада не лише під час відвідування закладів громадського харчування, а й у магазинах, розважальних центрах, театрах, кінотеатрах, музеях, спортзалах і на ярмарках.

Читайте також: У Нідерландах позитивних COVID-тестів за тиждень побільшало на 50%

Прем'єр-міністр наголосив, що якщо жителі Нідерландів не дотримуватимуться обмежувальних заходів, то вже наступного тижня можуть запровадити ще жорсткіші.

“Якщо доведеться зробити ще один крок, то його буде зроблено. І тоді доведеться вибирати між закриттям закладів громадського харчування та запровадженням обмежень для невакцинованих”, – заявив Рютте.

Відповідне рішення уряд має ухвалити 12 листопада.

За даними Національного інституту охорони здоров’я Нідерландів (RIVM), за минулий тиждень у країні виявилися позитивними 54 тисячі тестів на коронавірус, що на 39% більше, ніж тижнем раніше.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-