У Польщі зафіксували найбільше COVID-випадків із квітня

У Польщі зафіксували найбільше COVID-випадків із квітня

Укрінформ
У Польщі за минулу добу зафіксовано 10 429 випадків інфікування коронавірусом, що є найвишим показником від 23 квітня.

У порівнянні з минулою середою, 27 жовтня, кількість інфікованих в Польщі зросла на 25%, передає кореспондент Укрінформу.

За даними МОЗ Польщі, напередодні від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 124 людини.

Найбільше інфікованих спостерігається на сході країни: у Мазовецькому (Варшава), Люблінському (Люблін) та Підляському (Білосток) воєводствах. На ці три регіони серед 16-ти воєводств країни припадає майже половина від загальної кількості інфікованих по країні. Водночас, у цих воєводствах, зокрема Люблінському та Підляському, відзначається один із найнижчих рівнів вакцинації по Польщі.

На сьогодні у польських лікарнях перебуває 8,2 тис. COVID-пацієнтів, зокрема 692 особи підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до польських лікарень потрапили 707 нових пацієнтів з COVID-19, що є найвищим показником від початку квітня.

Читайте також: У Польщі виявили понад пів тисячі фейкових COVID-cертифікатів з України

Заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска заявив у середу в ефірі телеканалу Republika, що хворіють на коронавірус, в основному, невакциновані особи. Він закликав усіх невакционаваних осіб зробити щеплення без зайвих зволікань.

Речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич повідомив у середу, що орієнтовно у грудні Польща отримає першу партію вакцини проти COVID-19 обсягом до мільйона доз для дітей віком 5-11 років.

Станом на сьогодні у Польщі виконано близько 40 млн щеплень. Водночас, повністю вакцинованими є майже 20 млн осіб, що становить приблизно 55% жителів країни.

З 2 листопада у Польщі почали реєструвати на щеплення усіх повнолітніх, які виявили бажання отримати третю дозу вакцини проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-