У Нідерландах більше не використовуватимуть вакцину AstraZeneca

У Нідерландах більше не використовуватимуть вакцину AstraZeneca

Укрінформ
У Нідерландах більше не застосовуватимуть вакцину проти коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“У Нідерландах більше не робитимуть щеплення препаратом AstraZeneca. Вакцина майже не використовувалася, і з літа не було нових поставок. Право на її отримання мали лише люди, які народилися 1960 року або раніше”, - йдеться у повідомленні.

За словами міністра охорони здоров’я Уго де Йонга, за останні тижні лише кілька людей записалися на вакцинацію AstraZeneca. Люди, які вже отримали першу дозу цього препарату, друге щеплення отримають вакциною Pfizer.

Рада охорони здоров’я влітку видала рекомендацію, щоб люди, які отримали перше щеплення вакциною AstraZeneca, мали змогу отримати друге щеплення вакциною Pfizer. Це також стало причиною відмови від закупівлі препарату AstraZeneca.

Читайте також: Чому з’являються тромби при COVID – науковці назвали причину

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня 2021 року у Нідерландах було поновлено щеплення вакциною AstraZeneca, яку було визнано безпечною.

У Нідерландах призупинили використання вакцини AstraZeneca після того, як у Данії та Норвегії заявили про можливе утворення тромбів після щеплення.

Від початку березня понад 15 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-