Більшість поляків негативно оцінює судову реформу у країні

Більшість поляків негативно оцінює судову реформу у країні

Опитування
Укрінформ
Більше половини поляків (52%) вважають, що реформування судової системи країни змінило її у гірший бік. Позитивно оцінює реформи лише 5% опитаних.

Про це йдеться в дослідженні, проведеному центром UnitedSurveys для видання DziennikGazetaPrawna і радіо RMFFM, передає Укрінформ.

18,4% опитаних підкреслили, що система судочинства останнім часом змінилася скоріше у гірший бік, а 33,9% однозначно переконані у погіршенні ситуації у цій сфері.

Однозначно позитивно зміни оцінює лише 0,5%, а скоріше позитивно – 4,5% респондентів.

На переконання 42,6% польських респондентів, ситуація в судовій системі Польщі в останні роки не погіршилася, але і не покращилася.

У UnitedSurveys звертають увагу, що негативний погляд на реформування системи судочинства переважає і серед прихильників правлячої у Польщі партії “Право в Справедливість” (PiS). Зокрема, серед прихильників партії Ярослава Качинського судову реформу погано оцінює 28% респондентів, а 11% вважає зміни позитивними. Серед прихильників ліберальних партій рівень підтримки реформи судової системи в Польщі не перевищує 3%.

Читайте також: У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

Як відомо, після приходу до влади восени 2015 року правляча Об’єднана правиця розпочала судову реформу у країні, вважаючи систему патологічною і закостенілою. В результаті було змінено ряд законів у цій сфері, зокрема про функціонування Конституційного та Верховного судів.

Через зміни у системі судочинства у відносинах між Варшавою і Брюсселем виник конфлікт, який триває донині. В органах ЄС розцінюють зміни в системі судочинства Польщі як спробу підпорядкувати судову владу виконавчій. У Варшаві відкидають ці закиди, підкреслюючи, що мають суверенне право на реформування судової системи, а ЄС не повинен втручатися у цей процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-