Чеський прем’єр вважає Зелену угоду «європейським самогубством»

Чеський прем’єр вважає Зелену угоду «європейським самогубством»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш вважає цілі ЄС, накреслені в Green Deal і кліматичному пакеті Fit for 55, недосяжними та застерігає від їх руйнівних наслідків для країн-членів.

Про це він заявив у Глазго на кліматичній конференції COP 26, передає Укрінформ.

«Європа повинна мати раціональний підхід до трансформації. Вона має вирішити, чи не є її цілі надто амбітними, скільки грошей це буде коштувати, і чи всі в ЄС можуть собі це дозволити. Без раціонального підходу Зелена угода може стати європейським зеленим самогубством», - заявив Бабіш з трибуни конференції та написав у своєму Tвіттері.

Зокрема, він звернув увагу на те, що ЄС виробляє лише 9% світових викидів CO2, і хоче при цьому ще більше зменшити вуглецеві викиди. Однак нічого не можна досягти без участі найбільших забруднювачів, особливо Китаю з його часткою у 25%. Європа, додав Бабіш, єдина виконує свої обіцянки, решта – ні.

Політик переконаний, що європейські цілі не враховують можливості окремих членів ЄС, і що ті мають самостійно визначити свій енергетичний внесок, який дозволить досягти вуглецевої нейтральності.

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

Як повідомлялося, цього тижня у Глазго під егідою ООН проходить кліматична конференція СОР-26, участь у якій беруть понад 100 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-