Штати віднесли РФ до країн з найбільшим ризиком для мандрівок через COVID-19

Штати віднесли РФ до країн з найбільшим ризиком для мандрівок через COVID-19

Укрінформ
Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC) додав Росію до переліку країн з «дуже високим» ризиком для мандрівок через COVID-19.

Як передає Укрінформ, у понеділок CDC оновив дані та перевів Росію з третьої категорії («високого» ризику) до четвертої – найвищої.

Відповідно до критеріїв CDC до цієї категорії потрапляють ті країни, де за останні 28 днів щодоби реєструється понад 500 випадків захворювання на 100 000 жителів.

Громадянам США рекомендують уникати поїздок у місця, відзначені червоним - «рівень 4».

Читайте також: США віднесли Україну до держав із найвищим ризиком зараження COVID-19

Загалом 1 листопада до групи країн з найвищим ризиком для туристів додалися Бельгія, Буркіна-Фасо, Росія та Словаччина.

До четвертого рівня наразі віднесено майже 80 країн. Серед них Україна, Австрія, Хорватія, Греція, Ірландія, Мальдіви, Швейцарія, Таїланд, Туреччина, Велика Британія, Литва, Латвія, Естонія.

Читайте також: Австрія оновила правила в‘їзду, для українців лишила без змін

До рівня 3-належать країни, де за останні 28 днів щодоби реєструють від 100 до 500 випадків захворювання на 100 000 жителів. У понеділок до таких країн додали Польщу. Серед них залишаються Чехія, Бразилія, Італія, Південна Африка, ОАЕ, Єгипет, Канада – усього теж близько 80.

Рівень 2 («помірна» захворюваність) при 50 - 99 випадках зараження за останні 28 днів на 100 000 жителів залишився цього тижня без змін. У цьому переліку близько 20 країн, у тому числі Індія, Перу, Колумбія.

Читайте також: Ізраїль змінив «карантинні» правила в’їзду для туристів

До категорії «Рівень 1» («низький»), за якого протягом останніх 28 днів реєструється менш як 50 нових випадків на 100 000 жителів щодоби, потрапила Нова Зеландія. У цій категорії перебуває близько 30 країн, зокрема Китай, Індонезія, Мадагаскар.

У приблизно 40 країнах рівень ризику вважається невідомим через брак даних. Серед них Алжир, Камбоджа, Північна Корея, Сирія, Таджикистан, Узбекистан, Венесуела. Ці країни також рекомендовано уникати.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-