ВООЗ закликає не закривати школи на тлі пандемії

ВООЗ закликає не закривати школи на тлі пандемії

Укрінформ
Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге виступив за продовження роботи шкіл цієї зими попри пандемію коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі організації.

«Повсюдне закриття шкіл минулого року, що порушило право на освіту мільйонів дітей, завдало більше шкоди, ніж користі, особливо психічному та соціальному добробуту дітей. Ми не можемо повторювати ті самі помилки (цієї зими – ред.)», - заявив Клюге.

Замість того, щоб закривати навчальні заклади, ВООЗ рекомендує продовжувати дотримуватися епідеміологічних заходів у школах, серед яких соціальна дистанція, часте миття рук, носіння масок, забезпечення належної вентиляції в класах та розширення доступу до тестування, особливо в умовах високої поширеності коронавірусу.

Читайте також: ВООЗ: для забезпечення світу COVID-вакцинами потрібно понад $23 мільярди

«Довгострокові інтереси дітей повинні залишатися пріоритетом – особливо зараз, коли в низці країн спостерігається сплеск захворюваності на коронавірус. У нас є більш ефективні інструменти для подолання цього сплеску, ніж закриття шкіл», – зазначив Клюге.

Читайте також: Європа стала єдиним регіоном, де зростає кількість нових випадків коронавірусу – ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 29 жовтня зафіксували 246 278 077 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 996 468 смертей, одужали 223 160 250 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-