Удари по російських кораблях: літаки США провели тренування над Чорним морем - Forbes

Удари по російських кораблях: літаки США провели тренування над Чорним морем - Forbes

Укрінформ
Американські надзвукові стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer провели над Чорним морем тренування із завдання ракетних ударів по кораблях ВМС Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Forbes.

Як зазначає видання, Чорне море стало набагато небезпечнішим місцем після вторгнення збройних сил РФ 2014 року на Кримський півострів, що належить Україні. Відтоді Крим став справжньою військовою фортецею на південно-східному фланзі НАТО.

Враховуючи актуальну загрозу, чотири літаки B-1 на початку жовтня були направлені зі штату Техас на базу британських Королівських ВПС у Фейрфорді. 19 жовтня два бомбардувальники піднялися у повітря для участі у навчаннях над Балтикою та Чорним морем.

У ході бойового вильоту 19 жовтня два бомбардувальники B-1 пролетіли через міжнародний повітряний простір над Чорним морем. Щонайменше один турецький літак KC-135 вилетів для дозаправки бомбардувальників, перш ніж вони попрямували назад до бази у Фейрфорді.

Саме тоді пара винищувачів Су-30 ВМФ РФ, що базувалася в тимчасово окупованому Криму, піднялася на перехоплення. Винищувачі летіли поруч із американськими літаками, поки ті заправлялися у повітрі.

При цьому, літаки B-1 не намагалися увійти до російського повітряного простору. А у воєнний час у цьому і не було б потреби. Адже, велика дальність дії ракет LRASM дозволить B-1 вражати російські кораблі у будь-якій точці Чорного моря з повітряного простору країн НАТО.

Читайте також: НАТО не розгортатиме в Європі нові ядерні ракети - Столтенберг

Як зазначається, пара літаків B-1 могла би вистрілити 48 ракет типу LRASM по Балтійському флоту РФ. Можливо, цього буде достатньо, щоб за один захід потопити весь російський флот та ліквідувати головну загрозу для кораблів США та союзників у регіоні.

У 2017 році B-1 став першим типом літаків, модифікованим ВПС США для перевезення нової протикорабельної ракети великої дальності (LRASM). Кожен бомбардувальник B-1 може нести 24 такі ракети.

Фото: U.S. Air Force photo by Master Sgt. Robert W. Valenca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-