Франція затримала британське судно на тлі риболовецького конфлікту

Франція затримала британське судно на тлі риболовецького конфлікту

Укрінформ
Франція заарештувала один британський траулер та оштрафувала інший на тлі загострення суперечки щодо прав на риболовлю після Brexit. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

За словами міністра з морських питань Франції Аннік Жирарден, кораблі були попереджені під час нічних перевірок біля Гавра.

Один з британських траулерів затримали під час риболовлі без відповідних ліцензій в бухті Сени. Човен був перенаправлений в порт Гавра і затриманий до внесення застави. Вилов із судна може бути конфіскованим. Капітану судна також загрожують штрафні санкції.

Інший човен оштрафували через опір перевірці, додала Жирарден.

Міністр наголосила, що перевірки британських суден були стандартними. Водночас Жирарден додала, що перевірки були вжиті "на тлі посилення контролю у протоці в контексті обговорень щодо ліцензій з Великою Британією та Європейською комісією".

Читайте також: Японія направила протест Росії через затримання рибальського судна

Як повідомляв Укрінформ, речник французького уряду Габріель Атталь заявив, що Париж може застосувати санкції щодо Британії, якщо Лондон не почне виконувати домовленості стосовно риболовецьких ліцензій.

Французьким рибалкам поки не видали половини британських ліцензій, необхідних для риболовлі у британських водах, ці дозволи, за словами французького уряду, їм заборгувала Британія після Brexit.

Уряд Франції наразі працює над можливими санкціями, що можуть вплинути на постачання електроенергії до Великої Британії.

Британський уряд оголосив, що 12 із 47 човнів буде дозволено ловити рибу у територіальних водах Великої Британії, залишивши 35 французьких суден без потрібних дозволів.

У Лондоні заявили, що ці човни не надали достатньо доказів, щоб задовольнити вимогу острова Джерсі про запити щодо риболовлі у його водах, у період між 2012 та 2016 роками, як зазначено у торговельній угоді про Brexit.

Суперечка щодо дозволів на риболовлю, під час якої у травні цього року обидві сторони відправили патрульні човни на самоврядний острів Джерсі, посилюється у важкий для британо-французьких відносин час.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-