Сенат Бразилії підготував обвинувачення проти президента за його дії під час пандемії

Сенат Бразилії підготував обвинувачення проти президента за його дії під час пандемії

Укрінформ
Слідчий комітет Сенату Бразилії схвалив доповідь із закликом висунути звинувачення Президенту Жаїру Болсонару у злочинах, пов'язаних із боротьбою з пандемією коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Зокрема, Болсонару рекомендують звинуватити у злочинах проти людяності через 600 тисяч смертей від коронавірусу в країні. За кількістю загиблих Бразилія поступається лише США.

У доповіді Президента Бразилії називають "головним відповідальним за помилки, допущені федеральним урядом під час пандемії".

Читайте також: Шарлатанство і масові вбивства: у сенаті Бразилії ухвалили звіт про злочини президента

Окрім злочинів проти людяності, комітет Сенату рекомендував вісім додаткових звинувачень, включаючи підбурювання до злочину, підробку документів та порушення соціальних прав.

Болсонару також звинувачують у нецільовому використанні державних коштів та поширенні фейкових новин про пандемію.

У 1300-сторінковій доповіді також рекомендувалося висунути звинувачення двом корпораціям та 77 іншим особам, включаючи трьох дорослих синів Президента.

Читайте також: Facebook та YouTube видалили антиваксерські «страшилки» від президента Бразилії

Видання зазначає, що тепер викладені у доповіді рекомендації мають бути оцінені Генеральним прокурором Аугусто Арасом, який, як очікується, захищатиме президента. Тобто сьогодні не можна стверджувати, що схвалення доповіді Слідчим комітетом Сенату Бразилії призведе до пред'явлення фактичних кримінальних звинувачень Президенту.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-