Шарлатанство і масові вбивства: у сенаті Бразилії ухвалили звіт про злочини президента

Шарлатанство і масові вбивства: у сенаті Бразилії ухвалили звіт про злочини президента

Укрінформ
Спеціальна комісія Сенату Бразилії підготувала доповідь, в якій стверджується, що президент країни Жаір Болсонару має бути звинувачений у вбивствах за свої дії під час пандемії COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Майже 1200-сторінковий звіт сенатора Ренана Калейроса базується на шестимісячній роботі комітету з розслідування урядового управління пандемією та був опублікований в електронній системі Сенату в середу.

Документ закликає висунути звинувачення президенту Болсонару за низкою статей - від шарлатанства до злочинів проти людяності.

Читайте також: Протести у Бразилії: люди вимагають вакцин та імпічменту президента

Як повідомляє Reuters, Болсонару також винен у тому, що не став вчасно закуповувати вакцини проти коронавірусу, що ускладнило кампанію з вакцинації населення у Бразилії та призвело до загибелі 95 000 осіб.

Окрім того, Болсонару керувався «нічим не обгрунтованою впевненістю у надійності теорії про утворення колективного імунітету в результаті природної інфекції».

Читайте також: Тисячі демонстрантів по всій Бразилії вимагали відставки президента

Сам Болсонару заперечує будь-які правопорушення та неодноразово характеризував це розслідування як політичний інструмент, спрямований проти нього.

Як повідомлялося, Бразилія стала другою країною у світі після США, в якій від COVID-19 померли 600 000 осіб з початку пандемії.

Президент Болсонару викликав гнів експертів у галузі охорони здоров'я своєю відмовою вжити заходів щодо стримування пандемії. Він виступав проти карантину, висловлював скептицизм з приводу вакцин, а також досі регулярно відмовляється носити маску на публіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-