Чеська поліція розслідує, чи вчасно надавали меддопомогу Земану

Чеська поліція розслідує, чи вчасно надавали меддопомогу Земану

Укрінформ
Національне управління по боротьбі з організованою злочинністю Чехії (NCOZ) перевіряє, чи не перевищили свої повноваження люди з оточення президента ЧР Мілоша Земана.

Про це пише в середу Respekt, передає Укрінформ.

NCOZ почав розслідування щодо оточення президента у двох окремих провадженнях: детективи з’ясовують, чи не вчинили люди з оточення Земана «злочину ненадання допомоги» у замку в Ланах, де президент тривалий час перебував до госпіталізації, а також розслідують можливе підроблення та «привласнення повноважень», зокрема, чи не був підроблений підпис президента на документі про скликання нової Палати депутатів 8 листопада.

Читайте також: Глава канцелярії Президента Чехії заперечує підробку підпису Земана

«В обох випадках потенційним правопорушникам загрожує два роки позбавлення волі», - йдеться у матеріалі.

Таким чином поліція реагує на низку повідомлень, які надійшли до прокуратури за останні дні.

«Зараз триває початкова фаза досудового процесу, яка відома як скринінг. Метою розслідування є з’ясування та перевірка фактів, які можуть свідчити про скоєння злочину», – підтвердив виданням Respekt і Aktuálně.cz, речник прокуратури Праги Алеш Цимбала.

Читайте також: Бабіш стверджує, що президент Чехії доручить йому сформувати уряд

Нагадаємо, Мілоша Земана було госпіталізовано 10 жовтня в тяжкому стані в Центральний військовий госпіталь в Празі. На запит Сенату лікарі надали довідку, що глава держави неспроможний виконувати наразі свої функції. Обидві палати парламенту республіки можуть проголосувати за застосування статті 66 Конституції, яка дозволяє тимчасово відсторонити президента від виконання ним повноважень.

Фото: Profimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-