Глава канцелярії Президента Чехії заперечує підробку підпису Земана

Глава канцелярії Президента Чехії заперечує підробку підпису Земана

Відео
Укрінформ
Глава канцелярії Президента Чехії Вратіслав Мінарж категорично заперечує підробку підпису Президента країни Мілоша Земана під актом про скликання Палати депутатів.

Про це Мінарж заявив на скликаній 21 жовтня пресконференції, на якій відмовивися відповідати на запитання журналістів, повідомляє Укрінформ.

«Категорично виступаю проти твердження, що я або хтось інший з канцелярії Президента республіки дозволив би собі маніпулювати, а тим більше фальсифікувати підпис Президента», - заявив політик.

Таким чином він відповів на чутки, що підпис Земана під актом про скликання Палати депутатів не є його особистим.

На підтвердження своєї заяви Мінарж продемонстрував відеозапис, на якому Президент у лікарняному ліжку тримає в руках папірець і ручку і вимовляє кілька слів. Окрім Земана в палаті присутні, зокрема, Мінарж і голова парламенту Радек Вондрачек.

Мінарж також поінформував, що Президент доручив йому підготувати документ ще до госпіталізації та до того, як лікарі засвідчили його недієздатність.

Короткий запис, де «за присутності свідків було здійснено державний акт», демонструється, за словами глави канцелярії, «з поваги до почуттів і прав Президента республіки».

Мінарж також запевнив, що готовий 100-відсотково сприяти поліції у розслідуванні.

Читайте також: Драма в Празькому граді - 2

Нагадаємо, Сенат ЧР почав процедуру тимчасового позбавлення Президента його повноважень. Поліція, військова розвідка і контррозвідка почали розслідування проти робочого оточення Президента, яке, нібито, приховує ситуацію зі станом здоров’я глави держави, який перебуває в Центральному військовому госпіталі в Празі з 10 жовтня.

Фото: ЧТК/Демл Ондржей  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-