Президент Чехії знову потрапив у лікарню

Президент Чехії знову потрапив у лікарню

Фото, відео
Укрінформ
Президента Чехії Мілоша Земана у неділю знову було доправлено в лікарню.

Факт госпіталізації підтвердив речник президента Іржі Овчачек у своєму Твітері, передає Укрінформ.

«Президент Чеської Республіки Мілош Земан на підставі рекомендації свого лікуючого лікаря проф. Мирослава Заворала погодився на госпіталізацію до Центрального військового госпіталю в Празі. Президент Республіки був госпіталізований у неділю, 10 жовтня 2021 року», - написав Овчачек.

До полудня Земан провів 40-хвилинну зустріч з прем’єр-міністром, лідером політичного руху ANO Андреєм Бабішем. ANO програла напередодні парламентські вибори з дуже невеликим розривом, але все одно має шанси отримати право створити новий уряд.

Читайте також: Доля майбутнього уряду Чехії перебуває в руках президента Земана

Бабіш став єдиним політиком, з яким Земан зустрівся після виборів. Сам він уперше голосував не на виборчій дільниці, а в президентському палаці, через стан здоров'я.

Як повідомлялось, лише 14 вересня Земан був госпіталізований і провів у Центральному військовому госпіталі у Празі 9 днів. У Празькому Граді стверджують, що то була «відновлювальна госпіталізація». Речник президента заявив, що у глави держави діагностували зневоднення і перевтому.

76-річний Земан страждає на невропатію нижніх кінцівок, у зв'язку з чим з початку цього року почав пересуватися на інвалідному візку. Раніше у нього було діагностовано діабет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-