Природні катаклізми за рік завдали країнам Азії понад $320 мільярдів збитків

Природні катаклізми за рік завдали країнам Азії понад $320 мільярдів збитків

Укрінформ
Упродовж року збитки країн Азії від різноманітних природних катаклізмів сягнули кількох сотень мільярдів доларів США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа із посиланням на дані звіту Всесвітньої метеорологічної організації.

“За даними ООН, тропічні циклони, паводки та посухи у річному вимірі завдали збитків на сотні мільярдів доларів. Лише в Індії втрати обчислюються приблизно 87 млрд дол”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що серед усіх країн світу найбільших збитків від природних катаклізмів зазнав Китай, який втратив 238 млрд дол. Ще у 83 млрд обійшлися катаклізми економіці Японії.

Читайте також: Повінь у Німеччині: З раю до пекла

“Погода та природні загрози, особливо паводки, урагани та посухи, чинять значний вплив на багато держав регіону, від чого страждає сільське господарство та продовольча безпека. Вони також сприяють підвищенню вразливості мігрантів, біженців та переміщених людей, погіршуючи кризу у сфері охорони здоров’я та посилюючи проблеми із навколишнім середовищем”, - сказав генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас.

Читайте також: Зміна клімату: ООН занепокоєна планами багатьох країн на видобуток нафти й газу

За даними звіту, потужні циклони, зливи та паводки вдарили по дуже вразливих на густозаселених регіонах південної та східної Азії, зумовивши пересування мільйонів людей у Китаї, Бангладеш, Індії, Японії, Пакистані, Непалі та В’єтнамі у 2020-му році.

Фото: EPA\UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-