Польща планує радикально збільшити армію через імперські амбіції РФ

Польща планує радикально збільшити армію через імперські амбіції РФ

Укрінформ
Польща планує значно збільшити кількість військовослужбовців та оборонні можливості країни. Це є відповіддю на агресивні імперські амбіції Росії.

На цьому під час пресконференції у вівторок у Варшаві, представляючи новий законопроєкт “Про захист вітчизни”, наголосив віцепрем’єр-міністр Польщі з питань безпеки Ярослав Качинський, передає кореспондент Укрінформу.

Качинський підкреслив, що Польща лежить на кордоні НАТО і ЄС, тому повинна мати відповідну “силу відлякування” до моменту прибуття до країни союзницьких військ у випадку загрози.

“Якщо ми хочемо уникнути найгіршого, тобто війни, то ми повинні діяти відповідно до старої формули: хочеш миру – готуйся до війни. Або ж, щоб не було війни: хочеш миру, то будуть сильну армію”,- підкреслив він.

Читайте також: Польща збільшить кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю

Віцепрем’єр-міністр наголосив, що законопроєкт передбачає збільшення сили і можливостей армії “у декілька разів”, відтак значно зросте кількість військовослужбовців в армії.

Він зазначив, що Польща хоче належати до найсильніших країн НАТО, що зумовлено її геополітичним становищем. Таке зміцнення польської армії стане можливим завдяки прийняттю закону “Про захист вітчизни” замість 14-ти діючих законів у сфері оборони.

За словами Качинського, Росія здійснює кроки щодо відбудови імперії, яка зникла після 1991 року.

“Це нас схиляє до радикального зміцнення наших збройних сил, і цей закон допомагатиме це зробити”,- підкреслив він.

Читайте також: Польща направила у Білорусь гумконвой допомоги для мігрантів, Мінськ блокує

Польський урядовець додав, що Варшава відкидає концепцію про невелику, але добре озброєну армію.

“Вона повинна бути, по можливості, великою й добре озброєною. Тоді вона матиме силу відлякування”, - констатував Качинський.

Водночас міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що уряд Польщі планує збільшити чисельність польської армії до мінімум 300 тисяч, частково змінити її структуру та запровадити зміни, які заохочуватимуть до служби в армії.

“Польська армія складатиметься з мінімум 250 тис. професійних військовослужбовців і 50 тис. військ територіальної оборони”, - повідомив Блащак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-