Польща направила у Білорусь гумконвой допомоги для мігрантів, Мінськ блокує

Польща направила у Білорусь гумконвой допомоги для мігрантів, Мінськ блокує

Укрінформ
Польща направила до Білорусі три вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою для мігрантів, які намагаються потрапити з білоруської території до РП.

Президент Польщі Анджей Дуда закликав білоруську владу прийняти гуманітарний вантаж, що наразі перебуває на пункті пропуску “Бобровнікі-Берестовіца” на польсько-білоруському кордоні, передає кореспондент Укрінформу.

“Під час зустрічі з прем’єром Матеушем Моравецьким я виступив з ініціативою направити гумконвой на кордон з Білоруссю. Потрібно допомогти імігрантам, які кочують з білоруського боку кордону. Закликаю Білорусь впустити допомогу, у вантажівках є намети, ліжка, ковдри”, - написав у Твіттері президент РП Анджей Дуда.

Читайте також: Прем'єр Польщі: Є відео з дронів, як у Білорусі мігрантів організовано везуть до кордону

Голова урядового агентства стратегічних резервів Польщі Міхал Кучмеровський повідомив, що вантаж зараз перебуває на кордоні у пункті пропуску “Бобровнікі”. Він також додав, що Варшава готова надіслати ще один гумконвой з продуктами і ліками, якщо Мінськ погодиться його прийняти.

МЗС Польщі напередодні направило ноту Білорусі з проханням прийняти гуманітарний вантаж для іммігрантів з країн Близького Сходу та Африки.

Кучмеровський повідомив, що це вже третя спроба Польщі вислати гуманітарний вантаж для мігрантів до Білорусі, однак Мінськ не дає жодної офіційної відповіді і не пропускає на свою територію допомогу. За його словами, цього разу вантаж перебуватиме на кордоні тривалий час, до моменту, коли Мінськ змінить рішення.

Читайте також: Білоруським політичним емігрантам надсилають листи з погрозами – радник Тихановської

Як повідомлялося, польсько-білоруський та литовсько-білоруський кордон щодня намагаються перетнути кількасот нелегальних мігрантів із Близького Сходу та країн Африки. З польського боку кордону їм нелегально допомагають у подальшому перевезенні до Німечини. У суботу польська поліція затримала українця, який перевозив в мікроавтобусі 12 нелегальних мігрантів. Він не зупинився на вимогу поліції, почав втікати і спричин ДТП, в результаті якої постраждала одна людина.

Варшава на початку вересня запровадила надзвичайний стан на кордоні з РБ, звинувачуючи режим Лукашенка у гібридних діях проти Польщі та країн Балтії.

Читайте також: Лукашенко скасував масковий режим у Білорусі, що «тисне на людей»

Сейм Польщі проголосував за спецзакон, яким передбачається збудувати cучасне загородження на кордоні Польщі з Білоруссю, Росією та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-