Білоруським політичним емігрантам надсилають листи з погрозами – радник Тихановської

Білоруським політичним емігрантам надсилають листи з погрозами – радник Тихановської

Укрінформ
Радник із закордонних справ лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка сказав, що білоруським політичним емігрантам в Україні та інших країнах їх перебування надсилають листи з погрозами. 

Про це він розповів у інтерв'ю Укрінформу.

«В Києві існує чимало груп, які надсилали погрози нашим активістам… Багато кому з тих, хто виїхали з Білорусі. Погрози надсилають навіть у Вільнюсі. Пишуть, що знають адреси, погрожують убити. Недарма Литва надала охорону Тихановській, а Польща – Латушку», - сказав Вячорка.

За його словами, не можна виключати, що деякі відомі білоруські емігранти, які живуть в Україні, теж можуть мати потребу в особистій охороні. Вячорка закликав українських правоохоронців активніше співпрацювати і комунікувати з представниками білоруської опозиції, щоб не допустити нових жертв.

Читайте також: В Європі обговорюють відкриття представництв білоруської демократії – радник Тихановської

Як повідомлялося, 3 серпня у Києві в парку виявили повішеним громадянина Білорусі, голову громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова, який зник 2 серпня. Розслідування триває.

"Білоруський дім в Україні" заявив, що за Шишовим велося стеження.

Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі у протестах проти режиму Лукашенка.

В Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Читайте також: Фон дер Ляєн: Євросоюз має дати потужну відповідь на гібридну атаку з Білорусі

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

На початку липня МЗС Литви надало представництву лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, яке працює у Вільнюсі, офіційний статус Представництва білоруської демократії.

Повністю інтерв'ю з Франаком Вячоркою читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-