В Європі обговорюють відкриття представництв білоруської демократії – радник Тихановської

В Європі обговорюють відкриття представництв білоруської демократії – радник Тихановської

Укрінформ
Франак Вячорка, радник із закордонних справ лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, повідомив, що відразу в кількох країнах Європи обговорюється відкриття Представництва білоруської демократії, подібного до того, яке вже діє у Вільнюсі.

Про це він розповів у інтерв'ю Укрінформу.

«Минулого тижня я повернувся з Чехії, де мав зустріч із МЗС і мав розмову про відкриття Представництва білоруської демократії, схожого на те, яке існує у Вільнюсі. Про це ж раніше говорили у Варшаві, а також країнах Західної Європи – зокрема в Нідерландах», - сказав Вячорка.

Читайте також: На Тихановську в Білорусі завели нову кримінальну справу

За його словами, подібні обговорення йшли і в США, «але там є певні перестороги з точки зору закону».

Вячорка також підкреслив, що в умовах, коли Білоруссю «керує злочинне угруповання», білоруська опозиція намагається добитися дипломатичної ізоляції режиму Лукашенка так, щоб білоруські амбасади, міністр закордонних справ Володимир Макей, «всі, хто від імені Лукашенка виступають, були просто вигнанцями і не мали права представляти країну на міжнародній арені».

Читайте також: У Білорусі Телеграм-канал Тихановської визнали екстремістським

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

На початку липня МЗС Литви надало офіційний статус представництву лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, яке працює у Вільнюсі.

Фото: Facebook-сторінки Вячорки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-