У Нагірному Карабаху відкрили міжнародний аеропорт

У Нагірному Карабаху відкрили міжнародний аеропорт

Фото
Укрінформ
У Фізулі, що в Нагірному Карабасі, відкрили перший міжнародний аеропорт.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на азербайджанське інформаційне агентство Azertag.

«Президенти Азербайджану та Туреччини розрізали стрічку на знак відкриття аеропорту, їм було вручено символічні ключі від Фізулінського міжнародного аеропорту. Глави держав ознайомились із умовами, створеними в аеропорту», - повідомляє інформагенство.

Зазначається, що довжина злітно-посадкової смуги аеропорту становить 3 кілометри, ширина – 45 метрів. Місце стоянки літаків складає площу 60 тис. квадратних метрів та передбачає стоянку для різних типів повітряних суден. Термінал аеропорту розрахований на прийом 200 пасажирів на годину.

У Нагірному Карабаху відкрили перший міжнародний аеропорт / Фото: azertag.az

Будівництво аеропорту було розпочате 15 січня цього року та завершилося за 8 місяців. У будівництві брали участь турецькі компанії. У вересні цього року було здійснено тестовий пасажирський та вантажний рейси з аеропорту в Баку до нового аеропорту в Фюзулі. Переліт займає 35 хвилин. Новий аеропорт мають намір активно використовувати для відправки в Нагірний Карабах вантажів. Від аеропорту Фізулі до Шуші - 100 км, до Баку - близько 300 км.

Читайте також: Україна веде переговори про продаж продовольчих товарів у Нагірному Карабаху

Як відомо, у вересні цього року було здійснено тестовий пасажирський та вантажний рейси з аеропорту в Баку до нового аеропорту в Фюзулі. Переліт займає 35 хвилин. Новий аеропорт мають намір активно використовувати для відправки в Нагірний Карабах вантажів. Будівництво аеропорту було розпочате 15 січня цього року.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту мають залишатися на займаних позиціях, а в регіон уводилися російські «миротворці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-