Україна веде переговори про продаж продовольчих товарів у Нагірному Карабаху

Україна веде переговори про продаж продовольчих товарів у Нагірному Карабаху

Укрінформ
Вітчизняні виробники продуктів харчування мають намір предстваляти українські бренди в Нагірному Карабаху.

Як повідомляє Укрінформ, про в інтерв'ю Azertag сказав президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков.

«Ведуться переговори щодо відкриття регіонального відділення Торгово-промислової палати України у м.Шуша. Мета - організувати продаж української продукції на звільнених територіях Азербайджану. У рамках цих заходів планується відкриття магазинів під українським брендом», - сказав Чижиков.

За його словами, зараз в Азербайджані працює 11 роздрібних магазинів ТПП України, в яких забезпечено продаж продуктів харчування 37 провідних українських компаній. У 2020 році українські виробники продуктів харчування продали на азербайджанському ринку продукції на 9 мільйонів доларів у 2020 році. Є намір суттєво збільшити цю цифру.

Читайте також: Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту мають залишатися на займаних позиціях, а в регіон уводилися російські «миротворці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-