Білий дім офіційно оголосив умови для перетину кордону США після 8 листопада

Білий дім офіційно оголосив умови для перетину кордону США після 8 листопада

Укрінформ
Сполучені Штати наступного місяця послаблять обмеження для громадян Євросоюзу та інших країн, які були в «червоній» зоні та не могли в’їхати в США, однак при цьому будуть введені обов’язкові вимоги щодо вакцинації.

Про це розповіли під час телефонного брифінгу в Вашингтоні високопоставлені представники адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Починаючи з 8 листопада ми переходимо до нової системи міжнародних подорожей, в основі якої буде умова вакцинації»,- зауважив під час брифінгу високопоставлений чиновник.

Читайте також: Білий дім оголосив план вакцинації 28 мільйонів дітей у США

Він підкреслив, що США вводять нові протоколи безпеки щодо в’їзду на американську територію, спрямовані на підтримання належного рівня охорони здоров’я в країні. Вони передбачають, зокрема, необхідність обов’язкової повної вакцинації для негромадян США та осіб, які не є іммігрантами. Причому, всі, хто в’їжджають до Сполучених Штатів, повинні показати документи на підтвердження щеплень, а також негативного результату COVID-тесту перед вильотом.

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому людство досі не може подолати пандемію COVID-19

«Для в’їзду до Сполучених Штатів прийматимуться вакцини з-поміж схвалених або дозволених FDA (Управлінням з контролю якості їжі та медикаментів – ред.), а також тих, які є у списку затверджених вакцин ВООЗ»,- зазначив інший чиновник.

При цьому, за його словами, можуть допускатися «дуже обмежені виключення» щодо щеплень. Вони стосуватимуться дітей до 18 років, а також громадян країн, де вакцинацію пройшли менше ніж 10% населення через відсутність у них препаратів.

Ще одна вимога стосуватиметься надання мандрівниками контактної інформації перед посадкою на рейс до Сполучених Штатів.

Читайте також: У Каліфорнії всіх учителів зобов’язали щепитися від коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, раніше в адміністрації США заявляли про те, що планують послабити обмеження для в’їзду на територію Сполучених Штатів через прохання іноземних урядів. За чинними правилами, негромадяни США, які перебували упродовж останніх 14 днів у країнах червоної зони, не можуть взагалі в’їхати до Сполучених Штатів. До них належать, зокрема, Велика Британія, 26 країн Шенгенської зони, Ірландія, Китай, Індія, ПАР, Іран і Бразилія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-